ГоловнаСвіт

У Росії затримали керівника "Гоголь-центру" Серебреннікова

У Слідкомі РФ заявили, що режисера затримано у справі про шахрайство.

У Росії затримали керівника "Гоголь-центру" Серебреннікова
Кирилл Серебрянников
Фото: sledcom.ru

Російського режисера Кирила Серебреннікова затримали в Москві у справі про шахрайство.

Про це вранці повідомляють на сайті Слідчого комітету РФ.

"Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ СК Росії за підозрою в організації розкрадання не менш ніж 68 млн рублів, виділених у 2011-2014 роках на реалізацію проекту «Платформа», затримано художнього керівника московського театру «Гоголь-центр» Кирила Серебреннікова", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що режисера звинувачують за ч. 4 ст. 159 КК РФ (шахрайство в особливо великому розмірі).

"Слідство має намір висунути Кирилу Серебреннікову звинувачення у скоєнні зазначеного злочину, а також вирішити питання про обрання запобіжного заходу", - заявили в Слідкомі РФ.

Кирило Серебренніков - режисер театру і кіно, 2012 році був призначений художнім керівником Московського драматичного театру імені Гоголя, згодом перетвореного на "Гоголь-центр". Серед його робіт у кіно і на телебаченні - серіал "Щоденник вбивці", комедія "Удаючи жертву", фільми "Юріїв день", "Зрада", "Учень" та інші.

За свої роботи Серебренніков удостоєний премії ТЕФІ, "Кришталева Турандот", "Золота маска", а також призів "Кінотавру" і Каннського фестивалю.

Серебренніков брав участь у протестних акціях "Стратегія-31" і "За чесні вибори!". Після російсько-грузинського конфлікту 2008 року висловив готовність пройтися Москвою з плакатом "Я - грузин". Підписував відкриті листи із закликом до звільнення політв'язнів.

В інтерв'ю 2014 року режисер назвав Росію "країною нескасованого рабства". Він рекомендував витрачати бюджетні кошти на освіту, просвітництво і культуру, щоб "зупинити катастрофічне зростання невігластва і мракобісся".

У 2015 році режисер охарактеризував контент російського телебачення як "брехня і пропаганда".

Нагадаємо, в травні в Москві пройшли обшуки в популярних центрах сучасного мистецтва, в тому числі в "Гоголь-центрі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram