ГоловнаСвіт

Трамп представив нову стратегію США в Афганістані

В Афганістан додатково направлять 4 тис. американських військовослужбовців.

Трамп представив нову стратегію США в Афганістані
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп виступив з промовою, в якій сформулював нову стратегію дій США в Афганістані.

Метою стратегії визначено перемогу в протистоянні з талібами, передає "Радіо Свобода".

"Наша країна повинна шукати стійкий результат, гідний величезних жертв. Чоловіки і жінки, які служать нації в цій битві, варті плану перемоги, вони заслуговують потрібних їм інструментів і довіри, яку вони заробили, щоб боротися і перемагати", - заявив Трамп.

Як повідомляли, 2016 року Трамп як кандидат у президенти критикував військові кампанії в Іраку й Афганістані через їхню затратність і малу результативність. Тепер же він наполягає, що вихід Сполучених Штатів з Афганістану неприйнятний, оскільки це "створить вакуум, який заповнять терористи".

Трамп відмовився розкривати деталі нової афганської стратегії. Він також не сказав, наскільки може зрости чисельність американського контингенту або як довго він перебуватиме в Афганістані.

За даними телеканалу Fox News, в Афганістан додатково направлять 4 тис. американських військовослужбовців.

Президент США також розкритикував Пакистан за те, що в цій країні "знайшли притулок ті організації, які щодня намагаються вбивати наших людей". Також Трамп закликав Індію надати Афганістану економічну допомогу.

Нагадаємо, рішення щодо Афганістану Трамп прийняв ще 19 серпня після зустрічі у своїй заміській резиденції Кемп-Девід з американськими "генералами і воєначальниками". Тоді повідомляли, що до врегулювання ситуації в країні США мають намір також залучити Індію і Пакистан.

У серпні "Талібан" застеріг Трампа від відправки додаткових військ в Афганістан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram