ГоловнаСвіт

Поліція застрелила ймовірного виконавця теракту в Барселоні (оновлено)

На 22-річному Юнесі Абуякубі був муляж "пояса смертника".

Поліція застрелила ймовірного виконавця теракту в Барселоні (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Іспанські поліцейські під час спецоперації в населеному пункті Субіратс в провінції Барселона застрелили чоловіка з поясом смертника.

Про це повідомляє видання El Mundo.

Повідомляється, що поліція отримала виклик від одного з місцевих жителів, який повідомив, що бачив людину, схожу за описом на одного з підозрюваних у вчиненні наїзду на людей на вулиці Рамбла в Барселоні.

Офіційно особу вбитого в Субіратсі не підтверджено.

Наголошується, що побачивши поліцейських, чоловік крикнув: "Аллах Акбар" і демонстративно показав надітий пояс смертника.

Оновлення. Поліція Каталонії підтвердила, що під час спецоперації в Субіратсі був застрелений ймовірний виконавець теракту в Барселоні - Юнес Абуюакуб. Про це правоохоронні органи повідомили в Twitter.

На 22-річному Юнесі Абуякубі був муляж "пояса смертника", повідомили в поліції. Поліція застрелила його, після чого відправила до тіла робота-сапера, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Раніше влада повідомляла, що виходець з Марокко Абуякуб міг виїхати з Іспанії до Франції. Його пошуки поширилися за межі Іспанії на інші європейські країни.

Нові записи камер зовнішнього спостереження показують, як 22-річний Абуякуб тікає з місця теракту в Барселоні. На опублікованих іспанською газетою El Pais трьох фотографіях видно, як чоловік у темних окулярах йде через ринок Бокерія в бік від бульвару Рамбла.

За словами поліцейських, через півтори години після наїзду на людей Абуякуб вбив іспанця і викрав його машину. Таким чином, кількість жертв терактів зросла до 15.

Фото: Catalan police/El Pais

Напередодні шеф каталонської поліції Жузеп Луїс Траперо заявив, що з 12 підозрюваних тільки один - імовірно Абуякуб - не спійманий.

Ще четверо перебувають під вартою, п'ятеро були вбиті під час другого нападу в Камбрільсі, і останки двох осіб повинні бути ідентифіковані.

Ці двоє загинули під час вибуху в житловому будинку в місті Альканар напередодні наїзду на людей в Барселоні, і слідство припускає, що там готували бомби для теракту, а одне з тіл належить імовірному натхненнику джихадистів - Абдельбаки ес-Сатті, імаму мечеті в місті Рипол під Барселоною, де проживали виконавці теракту.

Нагадаємо, теракт на пішохідній вулиці Рамбла в центрі Барселони стався 17 серпня. Терорист врізався в натовп людей на фургоні, в результаті чого загинули 13 людей, більш ніж сотня отримали поранення. Відповідальність за атаку взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Пошуки водія фургона тривають.

В ніч на 18 серпня в іспанському Камбрільсі автомобіль наїхав на пішоходів. Постраждали семеро людей, пізніше стало відомо, що одна з постраждалих померла в лікарні. П'ятеро терористів були вбиті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram