ГоловнаСвіт

США і Південна Корея почали масштабні військові навчання

Північна Корея може відреагувати новими ракетними випробуваннями.

США і Південна Корея почали масштабні військові навчання

США і Південна Корея в понеділок, 21 серпня, почали масштабні спільні маневри.

У цих давно запланованих 11-денних навчаннях під кодовою назвою Ulchi Freedom Guardian (UFG) відпрацьовують сценарій війни на Корейському півострові на основі комп'ютерної симуляції, пише DW.

Тільки США виділили для маневрів 17500 солдатів і офіцерів. З них 3000 осіб були перекинуті в регіон по повітрю. Для стримування КНДР Вашингтон дислокував у Південній Кореї 28500 військовослужбовців. У навчаннях беруть участь також військові з Австралії, Канади, Колумбії, Данії, Нової Зеландії, Нідерландів і Великобританії.

Маневри проходять в умовах підвищеного напруження в регіоні. Спостерігачі побоюються, що Північна Корея може відреагувати, наприклад, новими ракетними випробуваннями. Президент США Дональд Трамп після запусків двох міжконтинентальних ракет у КНДР в липні пригрозив Пхеньяну "вогнем і люттю". У відповідь керівництво Північної Кореї заявило про намір обстріляти ракетами американський острів Гуам у Тихому океані, де Вашингтон має стратегічно важливу військову базу.

20 серпня державні ЗМІ КНДР назвали американо-південнокорейські навчання "виразом ворожості", попередивши, що ніхто не може гарантувати того, що ці маневри не переростуть у бойові дії. Пхеньян постійно звинувачує США в підготовці військового вторгнення. Вашингтон, однак, заперечує це.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram