ГоловнаСвіт

Єлизавета II не зречеться на користь принца Чарльза, - Sunday Times

Королева Великобританії перебуває на троні вже 65 років.

Єлизавета II не зречеться на користь принца Чарльза, - Sunday Times

Британська королева Єлизавета II не збирається складати свої повноваження на користь принца Чарльза, оскільки борг перед нацією для неї стоїть на першому місці.

Про це пише видання Sunday Times, повідомляє Бі-бі-сі.

Недільна газета розвінчує чутки про те, що королева, якій у квітні виповнився 91 рік, планує піти від справ і передати кермо влади своєму старшому синові принцу Чарльзу.

Єлизавета II перебуває на троні вже 65 років - найдовше всіх нині живих в світі монархів, проте інформовані особи при королівському дворі підтвердили, що вона як і раніше прихильна до сво8го обов'язку і не збирається в найближчому майбутньому вимагати набуття чинності Акту про регентство.

"Як повідомили Sunday Times три різних високопоставлених джерела, ні Букінгемський палац, ні Кларенс-хаус (офіційна резиденція принца Чарльза) не мають планів щодо регентства", - пише газета.

Відповідно до Акту про регентство 1937 року, монарх може передати владу своєму законному спадкоємцю у разі своєї непрацездатності через хворобу, що буде письмово підтверджено трьома або більше довіреними особами королеви, головою палати лордів, спікером палати общин і головою державних архівів.

Останній раз регентство в Британії існувало в період з 1811-го по 1820 роки, коли в результаті душевної хвороби король Георг III не зміг керувати країною і влада перейшла його старшому синові Георгу,  якого призначено принцом-регентом - згодом він став королем Георгом IV.

Нагадаємо, на початку серпня британські ЗМІ повідомили про плани Єлизавети II відректися від престолу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram