ГоловнаСвіт

У Бостоні відбулася багатотисячна антифашистська демонстрація

Люди заявили протест проти акції правоконсерваторів. 

У центрі Бостона в суботу зібралися тисячі демонстрантів, які вийшли на протест проти акції "Свобода слова", що проводиться правоконсерваторами.  

Фото: EPA/UPG

Як повідомляє "Голос Америки", організатором заходу виступила група, що називає себе Boston Free Speech. Один з лідерів об'єднання Джон Медлар заявив, що членами групи є "лібертаріанці, прогресисти, консерватори і незалежні", спростувавши звинувачення в належності до правих радикалів. "Ми рішуче засуджуємо дії Ку-клукс-клану, неонацистів, угруповань ID Europa і «Вангард». Нас із ними ніщо не пов'язує, і ми не хочемо, щоб вони брали участь у нашій акції", - заявив він в інтерв'ю телекомпанії NBC. 

Незважаючи на це, бостонське відділення руху Black Lives Matter - коаліція ANSWER - заявило напередодні, що збирається проводити власну контрдемонстрацію. В опублікованій заяві лідери групи повідомили, що збираються виступити не лише проти дій націоналістів, а й проти соціальної нерівності й поліцейського насильства. "Ті, хто найбільш «ефективно» завдає шкоди чорношкірим і кольоровим громадянам, які не носять білі капюшони і не марширують з факелами. Замість цього вони агресивно патрулюють наші райони, запроваджують правову нерівність, систематично підтримують злидні", - йдеться в їхній заяві. 

Фото: EPA/UPG

Організатори акції Free Speech напередодні отримали офіційний дозвіл від міської влади, що обмежує число учасників заходу 100 демонстрантами. Антифашистський марш протесту, за даними місцевої влади, зібрав не менш як 15 тисяч людей.

Сутичок між ними не було.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram