ГоловнаСвіт

Виконавця теракту в Барселоні, ймовірно, застрелила поліція в Камбрільсі

Встановлено особи трьох з п'яти можливих нападників.

Виконавця теракту в Барселоні, ймовірно, застрелила поліція в Камбрільсі
Фото: EPV

Поліція Каталонії передбачає, що водій мікроавтобуса, який в'їхав у натовп людей на бульварі Рамбла в Барселоні, міг загинути в Камбрільсі під час стрілянини з поліцією. Про це заявив прес-секретар поліції на прес-конференції в п'ятницю, 18 серпня, в Барселоні, повідомляє DW.

"Слідство рухається в цьому напрямку, є багато ознак, але ми не маємо жодних конкретних доказів", - цитує представника інформагентство AFP. Він додав, що поліція встановила особи трьох з п'яти можливих зловмисників, яких застрелили ввечері попереднього дня в Камбрільсі.

Нападники могли готувати теракт давно, заявив керівник каталонської поліції Жосеп Ллуїс Траперо. За його словами, слідство зосередилося на будинку в місті Альканар, в якому зловмисники, імовірно, готувалися до скоєння терактів, повідомляє dpa. У містечку, розташованому приблизно за 200 кілометрів на південь від Барселони, в ніч на четвер прогримів вибух. В результаті загинула одна людина. Поліція припускає, що в цьому будинку зловмисники намагалися виготовити бомбу.

Поліцейські підозрюють, що терористи планували масштабний теракт в Барселоні. Поліція затримала чотирьох підозрюваних. Правоохоронці припускають, що відповідальність за обидва напади несе той самий терористичний осередок. Кількість учасників поліція оцінює в 12 чоловік. П'ять з них правоохоронці застрелили під час нападу в Камбрільсі.

Всього в результаті терактів у Барселоні і Камбрільсі 17 серпня загинуло щонайменше 14 осіб. 130 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram