ГоловнаСвіт

Білий дім повідомив про звільнення ключового радника Трампа

Беннон кілька разів відмовлявся добровільно піти у відставку.

Білий дім повідомив про звільнення ключового радника Трампа
Стив Бэннон

Старшого радника Білого дому зі стратегічних питань, колишнього керівника правоконсервативного сайту Breitbart Стівена Беннона звільнено і вже сьогодні він покине Білий дім, повідомляє Голос Америки.

"Голова адміністрації Джон Келлі і Беннон погодилися сьогодні з тим, що це буде останній день Беннона в Білому домі", - повідомила прес-секретар президента США Сара Сандерс.

Раніше цю інформацію з посиланням на власні джерела в адміністрації США розповсюдив і канал CNN.

Як уточнив співрозмовник агентства Reuters, близько знайомий зі Стівеном Бенноном, радник президента кілька разів відмовлявся добровільно піти у відставку.

Проте газета The New York Times повідомила, що заяву про звільнення Беннон подав ще 7 серпня. Оголосити про це повинні були на цьому тижні, але в адміністрації вирішили відкласти оприлюднення цієї новини через недавні події в Шарлоттсвіллі, штат Вірджинія.

На цьому тижні відомий своїми радикальними поглядами радник президента, що раніше віддавав перевагу не спілкуватися з пресою, несподівано дав кілька інтерв'ю, розкритикувавши позицію президента Трампа щодо Північної Кореї.

За даними The New York Times, після відставки Стівен Беннон має намір повернутися до роботи в Breitbart News.

Раніше в серпні повідомлялося, що Трамп запідозрив Беннона в причетності до витоку інформації про роботу Білого дому. Американський лідер образився на радника за те, що той не приєднався до його компанії в гольф-клубі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram