ГоловнаСвіт

Навальний отримав 10 тис. рублів від телеканалу Life за відео його відпочинку у Франції

Опозиціонер пригрозив телеканалу судом, якщо той не виплатить обіцяні 50 тис. рублів.

Навальний отримав 10 тис. рублів від телеканалу Life за відео його відпочинку у Франції
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Російський політик Олексій Навальний отримав від телеканалу Life 10 тис. рублів за відео з відпочинку у Франції, яке зняла його дружина Юлія.

Про це він розповів у своєму блозі.

Спочатку телеканал пообіцяв перерахувати 50 тис. рублів, але решту 40 тис. політик не отримав.

Навальний розповів, що він поїхав з дружиною у Францію і святкував там її день народження. Телеканал Life пообіцяв 50 тис. рублів "цивільному кореспонденту" за відео з Навальним "в будь-якій точці світу". Тоді політик вирішив відправити телеканалу відео, як він гуляє вулицями французької Руани. Ролик зняла Юлія Навальна.

За словами політика, він відправив ролик своєму прес-секретарю Кірі Ярмиш, а та ще одній людині. Останній через додаток відправив відео телеканалу і отримав від нього 10 тис. рублів.

Life опублікував це відео в матеріалі "Мішленівські походеньки: як Навальний відпочивав у Руані", який вийшов 18 серпня. У ньому стверджується, що політик відвідав ресторани Origine і Rodolphe, які, за даними видання, входять в рейтинг Мішлен.

"За повідомленнями цивільних журналістів "Лайфу", що бачили Навального в ресторанах Руана, багато представників російської бізнес- і політичної еліти висловлювали здивування, побачивши за сусіднім столиком одного з лідерів російської опозиції", - йшлося в матеріалі.

Навальний вважає, що телеканал порушив положення розділу Цивільного кодексу "Публічна обіцянка нагороди". Він пригрозив судом, якщо телеканал не перерахує решту 40 тис. рублів. Політик пообіцяв, що гроші направить на свою виборчу кампанію.

Навальний вважає, що портал виклав такий матеріал у відповідь на його розслідування про сина прес-секретаря президента Дмитра Пєскова, яке він опублікував 17 серпня. У ньому він розповів, що Микола Чоулз володіє декількома дорогими автомобілями, квартирою в центрі Москви, відпочиває за кордоном і захоплюється кінним спортом. На питання Фонду боротьби з корупцією, чи є він зараз безробітним, син Пєскова відповів: "Так, і до цього [був безробітним]. Я поки що не працюю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram