ГоловнаСвіт

Німеччина передала ДСНС обладнання і захисний одяг на 47,8 млн гривень

Нове спорядження найближчим часом буде розподілено між підрозділами низки областей України.

17 серпня в Києві на території 1-го Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) відбулася церемонія передачі нового сучасного обладнання та захисного одягу для ДСНС від уряду Німеччини.

Про це йдеться в прес-релізі Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ, Німецьке товариство з міжнародної співпраці) в Україні, отриманому LB.ua.

Рятувальники ДСНС отримали 1,5 тис. комплектів захисного протипожежного одягу на загальну суму 20,5 млн гривень і дихальні апарати з комплектуючими загальною вартістю 27,3 млн гривень, закуплені в рамках реалізації проекту "Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями", який виконується GIZ на замовлення уряду Німеччини. Участь у заході взяли заступник голови ДСНС України Руслан Білошицький, заступник директора GIZ в Україні Фолькер Боде, керівник проекту "Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями" Крістіан Пошман, представники апарату ДСНС.

Нове сучасне спорядження, а саме: захисні шоломи, чоботи, рукавиці та протипожежні костюми, а також дихальні апарати, повнолицеві маски, тестери і компресори вже найближчим часом буде розподілено між підрозділами Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Київської областей і міста Києва.

 

Серед переданого спорядження - чотири комплекти навчального обладнання для обслуговування дихальних апаратів. Ці комплекти будуть розподілені в чотирьох навчальних закладах у різних областях. Заняття з використанням комплектів навчального обладнання допоможуть значно продовжити термін експлуатації дихальних апаратів.

"Сьогодні в рамках нашої співпраці ми передаємо обладнання і захисний одяг, які щодня будуть допомагати рятувальникам ще краще виконувати їхню роботу. Загальна вартість переданого обладнання та захисного одягу становить близько 47,8 млн гривень. Разом із тим, зазначу, що наша співпраця не обмежується лише технічною підтримкою. Ми проводимо низку тренінгів для підвищення рівня підготовки фахівців ДСНС, надаємо підтримку в розробці концепції децентралізації. Проект триватиме до кінця 2018 року і, звісно, багато роботи у нас ще попереду. Зі свого боку ми докладемо всіх зусиль, щоб зробити нашу співпрацю з ДСНС України максимально успішною і плідною", - зазначив Крістіан Пошман.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у галузі міжнародної співпраці для сталого розвитку. Пріоритетними напрямами німецької співпраці з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямів німецька співпраця включає, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співпрацю в сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

Як повідомляли раніше, Німеччина з внеском $10 млн візьме участь в інвестфонді для українських підприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram