ГоловнаСвіт

Канада згортає свою військову присутність у Польщі

Частину канадської військової техніки і спорядження з Польщі буде переправлено до Латвії.

Канада згортає свою військову присутність у Польщі
Архив
Фото: mil.gov.ua

Канада згортає свою військову присутність у Польщі, яка тривала з часу окупації Росією Криму.

Про це повідомили в Міноборони Канади, передає "Укрінформ".

Ідеться про 200 канадських військовослужбовців, які з травня 2014 року перебували в Польщі та регулярно брали участь у різних навчаннях по всій Європі. Частина військової техніки і спорядження з Польщі буде переправлена до Латвії, де дислокується очолюваний Канадою багатонаціональний батальйон.

"Канада є надійним прихильником НАТО і рішуче налаштована зробити свій внесок як член Альянсу. Упродовж останніх трьох років Сухопутна тактична група в Польщі демонструвала прихильність Канади безпеці і стабільності в Центральній і Східній Європі і ця відданість триває в інших операціях", - сказав генерал- лейтенант Стівен Боус, керівник Об'єднаного оперативного центру ЗС Канади.

Нагадаємо, під час саміту НАТО в 2016 році Канада погодилася відправити свої війська разом із технікою в Латвію і очолити багатонаціональний батальйон, який перебуватиме в Прибалтиці з метою стримування можливої російської агресії. По батальйону виділили також США, Німеччина і Великобританія, які розгорнули свої війська в інших прикордонних із Росією державах-членах Північноатлантичного альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram