ГоловнаСвіт

Під час теракту в Барселоні постраждали громадяни 34 країн (Оновлено)

Українців серед постраждалих чи загиблих наразі немає.

Під час теракту в Барселоні постраждали громадяни 34 країн (Оновлено)
Фото: EPA/UPG

У результаті теракту в Барселоні поранення отримали громадяни щонайменше 34 країн.

Про це повідомляє ВВС. При цьому раніше телерадіокомпанія повідомляла про постраждалих із 24 країн.

"Надзвичайні служби в Каталонії заявили, що, за попередньою оцінкою, серед загиблих і поранених у результаті атак в Іспанії є громадяни 34 національностей", - йдеться в новому повідомленні.

Спочатку Deutsche Welle повідомляла про постраждалих з 18 країн. "У результаті теракту в Барселоні загинули 13 людей, більш ніж 100 отримали поранення. Постраждали громадяни щонайменше 18 країн", - йдеться в повідомленні з посиланням на інформацію, озвучену каталонською владою.

Серед жертв теракту - громадяни Німеччини, Алжиру, Аргентини, Австралії, Австрії, Бельгії, Марокко, Канади, Китаю, Колумбії, Румунії, Венесуели, Куби, Екваторіальної Гвінеї, Єгипту, Іспанії, США, Філіппін, Франції, Великобританії, Греції, Нідерландів, Тайваню, Гондурасу, Угорщини, Ірландії, Італії, Кувейту, Македонії, Мавританії, Пакистану, Перу, Домініканської Республіки, Туреччини.

Точних даних про те, хто з них поранений, а хто загинув, поки що немає. Водночас, за даними німецького телеканалу ZDF, серед загиблих - троє громадян Німеччини. У прес-службі німецького МЗС цієї інформації поки що не підтвердили.

При цьому в МЗС Франції заявили, що в результаті теракту 26 французів отримали травми, 11 з них перебувають у тяжкому стані. Бельгія підтвердила смерть одного свого громадянина.

Українців серед постраждалих під час теракту немає, повідомляє департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України.

"Уряд Каталонії оприлюднив попередню інформацію про загиблих і поранених. Українців серед них немає", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в четвер у Барселоні мікроавтобус наїхав на пішоходів. Інцидент стався на вулиці Ла Рамбла, поруч з площею Каталонії. 80 людей госпіталізовано після теракту, 15 із них травмовані серйозно.

Відповідальність за теракт узяла на себе терористична організація ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram