ГоловнаСвіт

У столиці Філіппін за ніч розстріляли 25 наркоторговців

Поліція стверджує, що стріляла на ураження виключно в рамках самозахисту.

У столиці Філіппін за ніч розстріляли 25 наркоторговців
Филиппинский силовик
Фото: EPA/UPG

У столиці Філіппін Манілі поліцейські за ніч застрелили 25 підозрюваних у наркоторгівлі.

Про це повідомляє Channel News Asia.

За словами офіційного представника манільської поліції старшого суперінтенданта Ервіна Маргарехо, всього було проведено 18 рейдів. При цьому правоохоронці наполягають, що всі загиблі стали жертвами власної агресивності: поліція стріляла на ураження виключно в рамках самозахисту.

Нагадаємо, що в ніч із понеділка на вівторок поліція вбила 32 гаданих наркоторговців. Поліцейські також запевняли, що зброю застосовували лише для самозахисту. Президент Родріго Дутерте назвав акцію "вдалою" і заявив: "Якби ми могли вбивати по 32 злочинців щодня, можливо, нам би вдалося зменшити проблеми, що терзають нашу країну".

Кампанія боротьби з наркотиками триває на Філіппінах з травня 2016 року, коли президент країни Родріго Дутерте заступив на посаду. За останніми даними, після обрання Дутерте главою держави в операціях проти торговців наркотиками загинули близько 7,7 тис. осіб, причому 2,5 тис. з них були вбиті поліцейськими. Міжнародні правозахисні організації неодноразово звинувачували філіппінського лідера у створенні так званих "ескадронів смерті", які беруть участь у позасудових розправах над підозрюваними в поширенні наркотиків. Крім того, Дутерте зізнався, що особисто вбивав гаданих злочинців, коли був мером міста Давао.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram