ГоловнаСвіт

Навальний розповів про мільйони сина Пєскова (оновлено)

Син Пєскова Чоулз тільки за останній рік 116 разів порушив правила дорожнього руху.

Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального опублікував розслідування про майно старшого сина прес-секретаря президента Дмитра Пєскова.

За даними фонду, Микола Чоулз володіє декількома дорогими автомобілями і квартирою в центрі Москви.

ФБК, відстеживши фотографії Чоулза в соціальних мережах, пише, що він їздить на Range Rover вартістю 9 млн рублів. Також має автомобілі Ferrari, Mercedes CLA, мотоцикл Harley-Davidson.

Чоулз, за даними фонду, літає приватними літаками, подорожує на яхті, відпочиває за кордоном і захоплюється кінним спортом.

Крім того, як випливає з розслідування Навального, син Пєскова володіє 110-метровою квартирою в центрі Москви на Великій Дорогомилівській вулиці. За оцінкою ФБК, вона може коштувати до 30 млн (політик не вказує валюту). Крім того, Чоулз володів квартирою на Рубльовці вартістю 7 млн (політик не вказує валюту), але цього року він її вже продав.

У розслідуванні опубліковано фотографію Дмитра Пєскова, який сидить у салоні автомобіля Tesla. За оцінкою Навального, її вартість може сягати 10 млн рублів. У декларації прес-секретаря президента ця машина не вказана. ФБК перевірив у базі штрафів номери автомобіля і з'ясував, що вона належить людині на ім'я Микола Дмитрович. Виходячи із цього, він робить висновок, що це син Пєскова Микола, про якого йдеться в розслідуванні.

Чоулз на питання ФБК, чи є він зараз безробітним, відповів: "Так, і до цього [був безробітним]. Я поки що не працюю". За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, у лютому 2017 року син Пєскова зареєстрував фірму ТОВ "СТС Енерджі", яка, за твердженням Навального, "діяльності поки що жодної не веде і взагалі ознак життя не подає". Крім того, політик заявив, що все перераховане було куплено до лютого 2017 року.

На сторінці Чуолза у "Фейсбуці" зазначено, що він працює креативним директором компанії Fight Nights, яка організовує бої і різні змагання. Спонсором цієї компанії, як писав РБК, є Зіявудін Магомедов. Навальний називає його "другом Пєскова". ФБК, однак, стверджує, що з 2015 року Чоулз вже не є співробітником Fight Nights.

Навальний з посиланням на засідання суду міста Пітерборо в графства Кембридшир вказує, що 2009 року Чоулз у компанії двох знайомих напав на підлітка, забрав у нього гроші і побив. "А за кілька тижнів до цього нападу його засудили до 10 місяців умовно за інший напад. На дівчину, у якої він забрав телефон", - йдеться в тексті розслідування.

У результаті Чоулз, як пише Навальний, провів рік у в'язниці Великобританії, відбуваючи покарання за двома цими справами. Крім того, ФБК з посиланням на офіційний сайт мирових суддів Чуваської республіки пише, що Чоулз не платить аліментів на свою дитину. Фонд посилається і на розслідування The Insider, яке стверджувало, що 2014 року син Пєскова побив власну бабусю. Політик також вказує, що Чоулз тільки за останній рік 116 разів порушив правила дорожнього руху.

Оновлено: Микола Чоулз відповів на розслідування фонду Навального, назвавши його "кошмаром". Про це він сказав РБК.

"Це кошмар якийсь просто", - сказав він, зазначивши також, що розслідування - це "провокація". "Ну а чим ще можна вважати це? Жах", - підкреслив Чоулс. Від подальших коментарів він відмовився.

Нагадаємо, що 2015 року Навальний знайшов у Пєскова будинок з ділянкою за $7 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram