ГоловнаСвіт

Під час бунту у венесуельській в'язниці загинули 37 арештантів

У країні склалася катастрофічна ситуація з безпекою і постачанням у тюрмах.

Під час бунту у венесуельській в'язниці загинули 37 арештантів
Фото: el-nacional.com

Під час тюремного бунту і сутичок із поліцією в штаті Амасонас на півдні Венесуели загинули 37 осіб.

Про це в середу, 17 серпня, повідомив в твіттері губернатор штату Ліборіо Гуарулья, пише DW.

За даними генеральної прокуратури країни, йдеться про 37 в'язнів, які загинули під час штурму тюрми поліцейськими. Повідомляють також, що поранення отримали 14 співробітників правоохоронних органів. За свідченнями очевидців, штурм супроводжувався запеклою перестрілкою між ув'язненими і поліцією, для придушення бунту довелося задіяти армійські підрозділи. Всього у виправній установі під вартою перебували 105 осіб.

На тлі політичної та економічної криз у Венесуелі склалася катастрофічна ситуація з безпекою і постачанням у тюрмах. До рук ув'язнених контрабандою потрапляє зброя, через нестачу продовольства вони все частіше влаштовують заколоти.

30 липня в Венесуелі відбулися вибори до Національних установчих зборів, скликаних за ініціативою президента Венесуели Ніколаса Мадуро для зміни конституції. Відтоді в країні регулярно проходять масові протести, які жорстоко придушують органи правопорядку. Під час сутичок демонстрантів із поліцією загинули вже понад 120 людей. Венесуельська опозиція побоюється, що конституційна реформа призведе до посилення влади президента країни і встановлення диктатури Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram