ГоловнаСвіт

У Держдепі США відреагували на ракетний скандал

Україна дотримувалася резолюції Радбезу ООН щодо КНДР.

У Держдепі США відреагували на ракетний скандал
Фото: 24smi.org

У Державному департаменті США знають про повідомлення, згідно з яким Північна Корея могла отримати ракетні двигуни з України.

Про це заявила у вівторок представниця американського зовнішньополітичного відомства Хізер Ноєрт, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми в курсі цих повідомлень. Це питання, до якого ми поставимося дуже серйозно, якщо це підтвердиться", - заявила вона журналістам на брифінгу.

За її словами, жодна країна не зробила більше, щоб стримати амбіції Північної Кореї, ніж США.

"Було багато резолюцій Ради Безпеки ООН, і вони зобов'язують усі нації, включаючи Україну, запобігати відправці стратегічно важливих технологій у КНДР. У минулому, я знаю, Україна запобігала відправці заборонених матеріалів у країни, які викликають у нас велике занепокоєння", - зазначила представник Держдепу.

"У нас добрі, цілісні відносини з Україною", - додала Ноєрт.

При цьому вона зазначила, що не готова коментувати деталі повідомлень, що з'явилися в ЗМІ, про гадану передачу двигунів КНДР.

Нагадаємо, газета The New York Times з посиланням на експертний аналіз, який містить оцінки американських розвідувальних агентств, повідомила, що успіх Північної Кореї у випробуваннях міжконтинентальної балістичної ракети став можливим завдяки придбанню на чорному ринку ракетних двигунів, імовірно, з українського заводу "Південмаш", що має історичні зв'язки з російською ракетною програмою. Джерелом цього аналізу названо ракетного експерта з Міжнародного інституту стратегічних досліджень Майкла Еллемана.

Пізніше Майкл Еллеман заявив, що не вірить у причетність української влади до постачання ракетних двигунів Північній Кореї і що NYT спотворила інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram