ГоловнаСвіт

У російській колонії судмедексперти пояснили травму ніг в'язня "хореографією"

У лютому на засудженого завели справу за "помилковий донос".

У російській колонії судмедексперти пояснили травму ніг в'язня "хореографією"
Фото: Макс Левин

У Росії судмедексперти дійшли до висновку, що в'язень виправної колонії №7 в місті Сегеже (Карелія) Коба Шургай, який повідомив про тортури, отримав травми ніг через "заняття хореографією в минулому".

Про це повідомив адвокат міжнародної правозахисної групи "Агора" Віталій Черкасов з посиланням на висновок експертизи, передає "Радіо Свобода".

Шургай розповідав захисникам, що співробітники колонії примусово ставили його в шпагат і відтоптували стопи ніг. За його словами, з травня 2015 року по березень 2016 року співробітники колонії систематично били його, зокрема - зламали йому ребра і вушну раковину.

Водночас засудженому відмовили у відкритті кримінального провадження, а проти нього самого завели справу про "помилковий донос" - через його скарги на тортури в колонії. Слідство наполягає, що експерти не знайшли на тілі засудженого травм і слідів побиття.

Нагадаємо, про тортури в сегежській колонії також повідомляв опозиційний активіст Ільдар Дадін, який відбував у ній частину строку за неодноразове порушення правил проведення публічних заходів. Після цього у виправному закладі пройшли перевірки. У Федеральній службі виконання покарань заявили, що не знайшли доказів застосування насильства до Дадіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram