ГоловнаСвіт

Іранський безпілотник здійснив небезпечне наближення до винищувача США

Революційна гвардія Ірану назвала побоювання ВМС США "необґрунтованими".

Іранський безпілотник здійснив небезпечне наближення до винищувача США
Американский авианосец

Не оснащений зброєю дрон, що належить Ірану, здійснив політ над американським авіаносцем USS Nimitz та зробив небезпечне наближення до винищувача F-18, що загрожувало безпеці американських льотчиків.

Про це повідомляє Associated Press.

Відзначають, що іранський дрон Sadegh літав у неділю вночі біля авіаносця USS Nimitz без будь-яких попереджувальних вогнів. Він не реагував на неодноразові спроби радіозв'язку і пролетів на відстані близько 300 метрів від американських винищувачів.

За словами представника 5-го флоту США, що базується в Бахрейні, лейтенанта Яна МакКонахі, "це створило небезпечну ситуацію з потенційним зіткненням і не відповідало міжнародним морським звичаям і законам".

Він також додав, що дрон не мав озброєння, хоча ця модель може нести ракети.

Революційна гвардія Ірану, своєю чергою, сьогодні вранці опублікувала заяву, в якій наголшено, що безпілотники керуються "точно і професійно", назвавши побоювання американського флоту "необґрунтованими".

За даними ВМС США, попередній подібний інцидент стався 8 серпня. Тоді іранський дрон пролетів на відстані 30 метрів від F-18, який мав намір сісти на USS Nimitz.

Як повідомляли раніше сьогодні, Іран пригрозив вийти з ядерної угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram