ГоловнаСвіт

Російському опозиціонеру Мальцеву пред'явили заочне звинувачення в екстремізмі

За версією слідства, опозиціонер "мав умисел", спрямований на спонукання учасників мітингу до збройного захоплення влади в РФ.

Російському опозиціонеру Мальцеву пред'явили заочне звинувачення в екстремізмі
Вячеслав Мальцев
Фото: Wikipedia

Російському опозиціонеру В'ячеславу Мальцеву пред'явили заочне звинувачення в публічних закликах до екстремістської діяльності під час мітингу 6 травня 2017 року на проспекті Сахарова, який пройшов на честь річниці подій на Болотній площі.

Про це повідомляє "Открытая Россия" з посиланням на постанову слідства.

За версією слідства, Мальцев, виступаючи на мітингу, мав "злочинний умисел, спрямований на спонукання учасників мітингу до збройного захоплення влади в Російській Федерації". Слідство вважає, що в політика був мотив політичної ненависті або ворожнечі, і він хотів перешкодити насильно або погрожуючи насильством перешкоджати роботі російських держорганів.

Сам Мальцев у цей час перебуває за кордоном. Він виїхав з Росії після того, як дізнався, що проти нього порушили кримінальну справу за екстремізм. Це сталося 4 липня.

Через п'ять днів після цього, 9 липня, опозиціонер заявив, що готовий повернутися в Росію і здатися правоохоронним органам в обмін на звільнення свого соратника Олексія Політікова. Він перебуває в СІЗО у справі про застосування насильства до поліцейського на акції протесту 26 березня в Москві. 11 липня в "Народний дім" Мальцева в підмосковному Лохіні прийшли з обшуками.

Нагадаємо, в березні 2016 року Мальцева затримали в Казані. Це відбулося незабаром після того, як він просив в України дозволу агітувати в Криму напередодні виборів до Держдуми РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram