ГоловнаСвіт

Канада хоче підвищити вимоги до захисту навколишнього середовища в Північноамериканській зоні вільної торгівлі

Цього тижня представники Канади, США та Мексики почнуть перший раунд переговорів про внесення змін до Північноатлантичної угоди про вільну торгівлю

Канада хоче підвищити вимоги до захисту навколишнього середовища в Північноамериканській зоні вільної торгівлі
Христя Фриланд
Фото: liberal.ca

Канада наполягатиме на поліпшенні екологічних стандартів під час перегляду умов Північноамериканської зони вільної торгівлі (NAFTA).

Про це розповіла голова МЗС Канади Христя Фріланд, повідомляє "Укрінформ"

"Посилення позицій угоди, що стосуються навколишнього середовища, буде метою Канади в цих переговорах. Ми були раді домогтися цього у Всеохоплюючій торговій і економічній угоді з ЄС, і бачимо питання екології частиною прогресивного торгового порядку денного Канади", - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що світ дуже змінився від початку дії  NAFTA 23 роки тому.

"Наші стандарти захисту навколишнього середовища значно вищі, ніж були, коли вдалося вперше домовитися про запуск вільної торгівлі, тому зараз ми маємо можливість підвищити їх і в тексті", - зазначила міністр.

За її словами, присвячений довкіллю розділ в оновленому тексті NAFTA дозволить зробити операцію більш справедливою для країн-учасниць.

"Високі стандарти захисту навколишнього середовища є одним із способів захисту канадських працівників від несправедливих страждань за високі екологічні стандарти, які канадське суспільство справедливо вимагає", - підсумувала Фріланд.

Цього тижня представники Канади, США та Мексики почнуть перший раунд переговорів про внесення змін до NAFTA.

Канада, США і Мексика уклали Північноамериканську угоду про вільну торгівлю в 1992 році, вона набула чинності в 1994 році. NAFTA досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням 478 млн осіб і сукупним ВВП у розмірі $20,7 трлн, тобто близько 30% світового ВВП.

Трамп неодноразово наголошував на необхідності припинити відтік виробництв зі США і повернути в країну робочі місця за допомогою змін вже укладених і чинних міжнародних договорів про торгівлю.

Відзначимо, що Канада є активним прихильником Паризької кліматичної угоди, тоді як США офіційно вийшли з неї, назвавши несправедливою. Таким чином Вашингтон відмовився виконувати вимоги щодо зменшення викидів парникових газів в атмосферу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram