ГоловнаСвіт

ООН задумалася про посилення санкцій проти КНДР

Нові обмеження можуть торкнутися другої за прибутковістю експортної галузі КНДР.

ООН задумалася про посилення санкцій проти КНДР
Заседание Совбеза ООН
Фото: Владимир Ельченко

Радбез ООН незабаром може знову посилити санкції проти Північної Кореї за постійні спроби розробити ефективну ядерну зброю.

Про це агентству Рейтер розповів поінформований дипломат.

"На жаль, скоро може бути ще одна резолюція. Ми можемо розділити $2 млрд доходів, які Пхеньян отримує від експорту, на різні сектори і відсікти ще третину, заборонивши текстиль та інше", - розповів співрозмовник агентства.

Текстильна промисловість була другою за прибутковістю експортною галуззю КНДР після торгівлі вугіллям та іншими ресурсами, пояснює Рейтер. Близько 80% усього експортного текстилю Північна Корея продає Китаю.

Інші потенційні обмежувальні заходи проти КНДР можуть включати: відмову в обслуговуванні державних авіаліній Air Koryo, припинення поставок нафти для уряду і армії, заборону на вихід у відкрите море для північнокорейських судів, оголошення керівників КНДР персонами нон ґрата і заморожування їхніх активів.

Нагадаємо, на початку серпня члени РБ ООН схвалили резолюцію, що передбачає введення додаткових санкцій проти КНДР. Нею передбачене ембарго на постачання з КНДР вугілля, заліза, свинцю і морепродуктів, що позбавить Пхеньян третини доходів від експорту, скоротивши його до двох мільярдів доларів. Також вводиться заборона на збільшення кількості північнокорейських робітників у країнах-учасницях ООН, створення нових і розширення вже діючих спільних підприємств з КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram