ГоловнаСвіт

Британія запропонує ЄС укласти тимчасову митну угоду

У Лондоні вважають, що новий митний союз повинен бути чітко обмежений у часі існування.

Британія запропонує ЄС укласти тимчасову митну угоду

Великобританія запропонує Євросоюзу укласти тимчасову митну угоду, яка почне діяти негайно після виходу країни з блоку і дасть час на проведення переговорів щодо повноцінного нового статусу. Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву уряду.

"Міністри оголосять намір досягти" тимчасового "періоду з ЄС - тісної співпраці з митним союзом, яка дозволить досягти плавного і належного переходу до нового режиму", - йдеться в заяві уряду.

Одним із можливих варіантів на час цього перехідного періоду стане створення митного союзу між Сполученим Королівством та Євросоюзом.

"Під час цього тимчасового періоду, про який домовляться з Брюсселем, Великобританія намагатиметься досягти абсолютно нових торгових відносин по всьому світу", - йдеться в матеріалі.

Відзначають, що такий крок створить визначеність для приватного сектора, який побоюється, що введення митного контролю після виходу Британії з ЄС спровокує затримки.

У Лондоні вважають, що новий митний союз повинен бути чітко обмежений у часі існування.

Рішення про вихід Британії з ЄС було прийнято на референдумі в червні 2016 року. Тоді за "Брекзит" проголосували 51,9% учасників референдуму. У березні 2017 року закон про "Брекзит" затвердив парламент і схвалила королева.

Як повідомляли раніше в серпні, Великобританія готова заплатити €40 млрд за вихід із ЄС, проте в обмін вона вимагає прийнятних умов для торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram