ГоловнаСвіт

Наїзд автомобіля на відвідувачів піцерії під Парижем не був терактом

За версією поліції, чоловік, який скоїв наїзд, хотів накласти на себе руки.

Наїзд автомобіля на відвідувачів піцерії під Парижем не був терактом
Фото: bfmtv.com

МВС Франції заявило, що наїзд автомобіля на відвідувачів піцерії в передмісті Парижа не був терактом.

Про це повідомляє BFMTV з посиланням на прес-секретаря відомства П'єра-Анрі Брандета.

За версією відомства, чоловік, який скоїв наїзд, хотів накласти на себе руки. У поліції розповіли, що у 32-річного підозрюваного нестійка психіка. Він уже намагався вкоротити собі віку минулого тижня. Напередодні він вирішив здійснити задумане. Цієї позиції дотримується і прокуратура міста Мо, де стався інцидент. За даними наглядового відомства, "поза всяким сумнівом", наїзд на людей "апріорі не має нічого спільного з терористичним актом".

Прокуратура почала розслідування за статтями "умисне вбивство зі зброєю", "замах на умисне вбивство зі зброєю" і "водіння під впливом наркотичних засобів". Брандет розповів, що чоловік не був відомий спецслужбам і поліції. Поки що невідомо, чи перебував він за кермом під впливом наркотичних засобів, проте це "дуже ймовірно". У його машині не знайдено зброї чи будь-якого іншого предмета, за допомогою якого можна здійснити теракт. За даними джерела в поліції, водієм виявився житель Ла Ферте-су-Жуар.

Автомобіль наїхав на відвідувачів піцерії в департаменті Сена і Марна ввечері 14 серпня. У результаті постраждали 13 осіб, 12-річна дівчинка загинула. BFMTV передає, що п'ятеро осіб перебувають у тяжкому стані, стан трирічної дитини - брата загиблого підлітка - "між життям і смертю". Поліція прийшла до висновку, що водій навмисно в'їхав у відвідувачів закладу.

Нагадаємо, минулого тижня в передмісті Парижа автомобіль наїхав на групу військових, постраждали шестеро людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram