ГоловнаСвіт

Німеччина з внеском $10 млн візьме участь в інвестфонді для українських підприємств

"Своєю участю ми надаємо підтримку малому і середньому бізнесу України".

Німеччина з внеском $10 млн візьме участь в інвестфонді для українських підприємств

Німецьке товариство інвестицій і розвитку (DEG), дочірня компанія банківської групи "KfW-Bankengruppe", яка за дорученням Федерального уряду Німеччини фінансує інвестиції приватних підприємств у країнах-партнерах, з внеском у розмірі $10 млн візьме участь в інвестиційному фонді "Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III)".

Про це йдеться в прес-релізі посольства ФРН в Україні, отриманому LB.ua.

Цей фонд, заснований керуючою компанією "Horizon Сapital", полегшить підприємствам малого та середнього бізнесу в Україні доступ до довгострокового фінансування. Цією участю Німеччина зміцнює свою позицію однієї з найважливіших країн походження іноземних інвестицій в українську економіку.

"Своєю участю ми надаємо підтримку малому і середньому бізнесу України. Уже попередній фонд здійснив успішне інвестування, яке в антициклічному режимі сприяє економічному зростанню і зайнятості і підвищенню якості підприємницького управління", - заявив Тільман Крузе, керівник департаменту "Підприємства/фонди Європа/Близький Схід/Центральна Азія" в DEG. Участь Німеччини є сигналом для інших приватних і інституційних інвесторів.

Фонд інвестує в орієнтовані на експорт галузі промисловості, зокрема в IT, легку і харчову промисловість. Ще одним пріоритетом є підприємства електронної торгівлі та охорони здоров'я, а також підприємства інших секторів, які працюють на внутрішній ринок.

Фонд у першу чергу орієнтується на малі та середні підприємства, які потребують капіталу для власного зростання і, як показує досвід, створюють особливо багато нових робочих місць. Саме для таких підприємств обмеженість доступу до власного капіталу є суттєвою перешкодою.

У повідомленні посольства наголошується, що є прагнення довести капітал фонду "Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III)" до $150 млн. Це вже третій приватний фонд керуючої компанії "Horizon Capital", яка з 1994 року спеціалізується на Україні.

Нагадаємо, в липні повідомляли, що Україна запланувала дві інвестиційні конференції на 2018 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram