ГоловнаСвіт

КНДР викликала своїх послів у Пхеньян на нараду

Скільки саме послів беруть участь у заході, не повідомляють.

КНДР викликала своїх послів у Пхеньян на нараду
Фото: EPA/UPG

Посли Північної Кореї в декількох державах, включаючи Росію і Китай, а також представник країни в ООН повернулися в Пхеньян.

Про це повідомляє агентство Yonhap з посиланням на урядове джерело.

"Північна Корея, як передбачається, організувала зустріч представників дипломатичних місій після відкликання своїх послів з найбільших країн у Пхеньян", - розповів співрозмовник агентства.

Скільки саме послів беруть участь у заході, не повідомляють. За відомостями Yonhap, у ньому беруть участь посол КНДР у Росії Кім Хен Чжун, посол у Китаї Лі Чже Рен і постпред при ООН Ча Сон Нам.

Співрозмовники агентства в уряді Південної Кореї не виключають, що з'їзд може бути рутинним заходом. Останню таку зустріч проводили в липні 2015 року.

11 серпня президент США Дональд Трамп написав на своїй сторінці у "Твіттері", що Вашингтон готовий протидіяти КНДР військовими методами. 8 серпня він пригрозив Пхеньяну "вогнем і люттю, якої світ ще не бачив", якщо буде спроба вчинити атаку на військові об'єкти США.

КНДР у відповідь на це заявила про підготовку плану заподіяння удару по території недалеко від Гуаму.

5 серпня Радбез ООН прийняв резолюцію про нові санкції проти Пхеньяна у відповідь на запуск КНДР міжконтинентальної балістичної ракети «Хвансон-14».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram