ГоловнаСвіт

Син Мадуро пригрозив "захопити Білий дім"

"Якщо на Венесуелу нападуть, ми прийдемо з гвинтівками в Нью-Йорк".

Син Мадуро пригрозив "захопити Білий дім"
Фото: wikipedia.org

Ніколас Мадуро-молодший - син президента Венесуели Ніколаса Мадуро - пригрозив "захопити Білий дім", якщо президент США Дональд Трамп вирішить протистояти конфлікту в країні військовим шляхом.

Як повідомляє агентство Рейтер, Мадуро-молодший заявив про це, виступаючи перед Установчими зборами.

"Займайтеся своєю справою і вирішуйте свої проблеми, містер Трамп! Якщо на Венесуелу нападуть, ми прийдемо з гвинтівками в Нью-Йорк. Ми атакуватимемо Білим будинок", - сказав Мадуро-молодший.

Напередодні Трамп попередив Каракас про можливість військового втручання. Про це він заявив після зустрічі з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і постпредом США в ООН Ніккі Гейлі. За словами американського лідера, Вашингтон розглядає "багато варіантів для Венесуели, включаючи можливий варіант військового втручання, якщо це буде потрібно".

У Пентагоні заявили, що наказів про військову операцію в цій південноамериканській країні президент США не віддавав. Міністр оборони Венесуели Володимир Падріні назвав слова Трампа "актом божевілля" і "актом вищої міри екстремізму". Раніше Reuters повідомляло, що Ніколас Мадуро попросив телефонної розмови з Дональдом Трампом, але в Білому домі йому відмовили. Агентство повідомляло, що у Вашингтоні послалися на заяву Трампа, який попросив передати, що розмова між сторонами станеться, коли в країні буде відновлено демократію".

Протести у Венесуелі тривають вже кілька років, однак активізувалися в квітні. Активісти виступають проти корупції, високого рівня злочинності та за проведення економічних реформ. Так, з квітня по липень в акціях протесту загинули більш ніж 120 осіб.

США ввели санкції проти Мадуро на початку квітня. Мінфін США заморозив активи президента Венесуели, які перебували під юрисдикцією США. Американцям заборонено співпрацювати з Мадуро. Обмежувальні заходи ввели після того, як у Венесуелі була скликана Конституційна асамблея, яка може змінювати чинну конституцію і розпускати конгрес країни, контрольований опозицією. Противники Мадуро вважають, що цими заходами президент країни розширює свої повноваження, тим самим намагаючись не допустити дострокових виборів у Венесуелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram