ГоловнаСвіт

"Лікарі без кордонів" перестануть рятувати мігрантів у Середземному морі

Влада Лівії обмежила доступ для гуманітарних суден у міжнародні води Середземного моря.

"Лікарі без кордонів" перестануть рятувати мігрантів у Середземному морі
"Врачи без границ"
Фото: http://daypic.ru

Міжнародна організація "Лікарі без кордонів" (MSF) припиняє свою гуманітарну операцію з порятунку мігрантів у Середземному морі.

Як випливає із заяви на офіційному сайті організації, активісти змушені піти на такий крок через погрози Лівії та відсутність розуміння з боку влади Італії.

"Після введення цих додаткових обмежень на незалежну гуманітарну допомогу і посилення блокади мігрантів в Лівії MSF ухвалила рішення тимчасово призупинити пошуково-рятувальну діяльність на своєму судні Prudence", - відзначають в MSF.

Раніше, 11 серпня, влада Лівії оголосила про створення зони пошуку і рятування та обмежила доступ для гуманітарних суден у міжнародні води Середземного моря біля берегів Лівії. Відразу після цього італійський морський координаційний центр порятунку попередив "Лікарів без кордонів" про ризики безпеки, які пов'язані з діями берегової охорони Лівії.

Раніше влада Італії пригрозила заборонити іноземним суднам висаджувати в італійських портах мігрантів з інших країн.

Нагадаємо, з початку 2017 року понад 70 тис. біженців прибули в Європу, перетинаючи Середземне море. За даними управління верховного комісара ООН у справах біженців, левова частка мігрантів - близько 60 тис. осіб - прибула на територію Італії.

Наприкінці липня ЄС продовжив операцію із протидії нелегальній міграції до кінця 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram