ГоловнаСвіт

Жителям Гуаму роздають пам'ятки, як поводитися у разі ядерного бомбардування

Острів може стати об'єктом атаки з боку КНДР.

Управління національної безпеки острова Гуам розповсюдило рекомендації для населення на випадок ядерного удару з боку КНДР, пише The Washington Post.

Це двосторінкова брошура, в якій розповідається, як слід діяти в разі ядерної атаки.

Фото: ghs.guam.gov
Фото: ghs.guam.gov

Жителів острова попереджають, що під час вибуху не слід дивитися на спалах або ядерний гриб, оскільки це може засліпити. При цьому рекомендується сховатися за укриття, яке могло б захистити від ударної хвилі. Після ядерного удару пропонується зняти верхній одяг, адже він може бути заражений радіацією.

Гуам розташований у західній частині Тихого океану, має статус неінкорпорованої організованої території США, тобто не входить до складу Сполучених Штатів, але є їх володінням. На острові розташовані база ВПС США "Андерсен" і військово-морська база "Апра-Харбор" і проживає понад 160 тисяч американських громадян.

КНДР заявила про плани розробити до середини серпня план атаки території поряд із Гуамом, острові, на якому живуть близько 160 тис. осіб. На ньому розташовані військові бази США. Пхеньян повідомив, що для удару можуть бути використані чотири ракети Hwasong-12, які впадуть приблизно за 40 кілометрів від узбережжя острова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram