ГоловнаСвіт

Екс-посол США в Росії розкритикував Трампа за слова вдячності Путіну

Це "одна з найганебніших, непатріотичних і необізнаних заяв, які зробив наш президент".

Екс-посол США в Росії розкритикував Трампа за слова вдячності Путіну
Майкл Макфол

Колишній посол США в Росії Майкл Макфол назвав реакцію президента Дональда Трампа на скорочення чисельності співробітників дипмісії США в Росії ганебною і цинічною.

Про це він написав у своєму мікроблозі у "Твіттері".

Макфол прикріпив відео агентства Рейтер з промовою Трампа і підписав: "Якщо ви пропустили, одна з найбільш ганебних, непатріотичних і необізнаних заяв, які (за останній час) зробив наш президент", - написав Макфол.

Раніше Дональд Трамп подякував Володимиру Путіну за рішення російської влади зменшити число співробітників американської дипломатичної місії в Росії. На його думку, це дозволить "зберегти багато грошей". "Ми намагаємося урізати витрати на зарплати, і я вдячний йому за те, що він відпустив велику кількість людей, у результаті чого ми витрачаємо менше", - сказав він.

У Держдепартаменті США рішення Росії про висилку дипломатів назвали необґрунтованим. У Білому домі заявили, що вивчають можливі варіанти відповіді.

28 липня Сенат США схвалив нові санкції проти Росії. У зв'язку з цим МЗС РФ оголосило про заходи у відповідь щодо Вашингтона.

Так, з 1 вересня число дипломатичних і технічних співробітників, які працюють у посольстві США в Москві, в генеральних консульствах у Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, мають скоротити до 455 осіб - саме стільки російських дипломатів і співробітників технічного персоналу працюють зараз у США після висилки Вашингтоном частини диппрацівників.

Російська сторона також призупинила з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному Бору.

Майкл Макфол обіймав посаду посла з 2011 по 2014 рік. У листопаді 2016 року Макфол повідомив про заборону в'їзду в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram