ГоловнаСвіт

США призупинили військову допомогу Молдові

Додон заборонив молдовським військовим брати участь у міжнародних військових навчаннях за межами країни.

США призупинили військову допомогу Молдові
Фото: ТСН

США тимчасово призупинили надання Молдові військової техніки й обладнання, оскільки не ухвалено рішення про участь молдовських військовослужбовців у міжнародних навчаннях.

Інформацію про це підтвердив надзвичайний і повноважний посол США в Кишиневі Джеймс Петтіт під час відвідування військово-тренувальної бази в селі Бульбоака, передає "Укрінформ".

"Мова не йде про припинення фінансової допомоги з боку США. Ми взяли паузу в процесі надання обладнання для модернізації армії. На жаль, наскільки мені відомо, цього року національна армія не брала участі в міжнародних навчаннях. Ми перебуваємо в постійному діалозі з владою Республіки Молдова, і сподіваюся, що в майбутньому молдовські військовослужбовці візьмуть участь у таких навчаннях", - зазначив дипломат.

Водночас Петтіт підкреслив, що "участь у міжнародних навчаннях є складовою вдосконалення бойових навичок представників національної армії Молдови".

Раніше президент Молдови Ігор Додон заборонив представникам національної армії брати участь у міжнародних військових навчаннях за межами країни. Екс-міністр оборони Молдови Анатол Шалару, зі свого боку, заявив, що "через позицію президента США припиняють фінансування проектів модернізації національної армії".

Зараз за фінансової допомоги США здійснюється модернізація інфраструктури військово-тренувальної бази в селі Бульбоака, де молдовських миротворців готують до участі в миротворчих операціях в різних країнах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram