ГоловнаСвіт

У Росії на базі прийому металобрухту вибухнула ракета

Дві людини загинули, одна отримала поранення.

У Росії на базі прийому металобрухту в Читі стався вибух зенітних ракет комплексу С-200 "Ангара", в результаті якого загинули дві людини і одна отримала поранення.

Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету РФ по Забайкальському краю.

"Невідома особа незаконно придбала і зберігала на території пункту прийому металу в Читі невстановлений вибуховий пристрій. Крім того, внаслідок неналежної організації дотримання правил безпеки, 10 серпня 2017 року о 9:45 під час різання металу сталася детонація згаданого вибухового пристрою, що призвела до загибелі двох працівників пункту прийому металу та отримання травм третім", - йдеться в повідомленні.

За фактом вибуху слідче управління СК по регіону порушило кримінальну справу за ч. 1 ст. 221.1 КК РФ (незаконне придбання, зберігання вибухових пристроїв), а також ч. 3 ст. 143 КК РФ (порушення правил охорони праці, що спричинило загибель двох осіб).

У прес-службі управління Росгвардії по Забайкальському краю агентству "Интерфакс-Россия" повідомили, що на місці вибуху знайдено залишки зенітних ракет комплексу С-200 "Ангара".

Також поряд дислокувалася ще одна бойова частина зенітного ракетного комплексу С-200 "Ангара", яка не має загрози вибуху, оскільки перебуває в "сплячому режимі", сказали у прес-службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram