ГоловнаСвіт

Банк Англії відмовився міняти склад нових купюр на вимогу веганів

Нові банкноти містять невелику кількість твердих жирів, вироблених з м'ясних продуктів.

Банк Англії відмовився міняти склад нових купюр на вимогу веганів
Фото: www.thenewfiver.co.uk

Банк Англії після аналізу ситуації і консультацій з експертами і представниками громадськості прийняв остаточне рішення не змінювати склад полімерного матеріалу, з якого виготовляють банкноти нового зразка.

Раніше вегани і представники деяких релігійних груп закликали ЦБ відмовитися від випуску купюр з цього матеріалу, оскільки з'ясувалося, що банкноти містять невелику кількість твердих жирів, вироблених з м'ясних продуктів. За даними банку, вміст таких жирів зазвичай не перевищує 0,05%.

У прес-релізі ЦБ зазначено, що єдиною альтернативою тваринних жирів є перехід на пальмову олію. Однак такий крок спричинив би додаткові витрати в розмірі близько 16,5 млн фунтів ($21,4 млн) протягом 10 років. Крім того, виробництво пальмової олії шкодить довкіллю.

Також представники Банку Англії підкреслили, що тваринні жири містить чимало речей повсякденного вжитку, виготовлених із пластику.

Нова банкнота в п'ять фунтів була введена в обіг 2016 року, банкнота в 10 фунтів надійде на ринок у вересні цього року, а купюра 20 фунтів - у 2020 році. Нові банкноти мають підвищений захист, а їхня міцність в 2,5 разу вища, ніж у нинішніх паперових грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram