ГоловнаСвіт

У Туреччині затримали росіянина за підозрою в тероризмі

За версією слідства, затриманий пов'язаний з ІДІЛ.

У Туреччині затримали росіянина за підозрою в тероризмі
Турецкая полиция.

Поліція Туреччини затримала росіянина за підозрою в тероризмі: він, імовірно, планував збити американський військовий літак.

Про це повідомляє газета Hurriyet

За інформацією телеканалу Haberturk, росіянина затримали наприкінці липня. Ім'я затриманого - Ренат Бакієв. Він, за версією слідства, планував використовувати безпілотний літальний апарат, щоб збити американський військовий літак - один з тих, що базуються на турецькій авіабазі Інджирлік. Затриманий, як повідомили в правоохоронних органах Туреччини, має зв'язки з терористичним угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Haberturk з посиланням на джерела повідомляє, що правоохоронні органи Туреччини протягом декількох місяців стежили за Бакієвим. Під час стеження турецькі правоохоронці зафіксували його переговори з іншими членами ІДІЛ, під час яких обговорювалися плани придбання і доставки в Туреччину безпілотника, за допомогою якого планувалося збити літак.

Турецький телеканал уточнює, що 10 серпня Бакієв постане перед судом. З моменту затримання його допитували.

У дипломатичному представництві РФ у Туреччині повідомили, що уточнюють інформацію про затримання росіянина за підозрою в тероризмі.

Нагадаємо, що в липні в Туреччині надзвичайний стан продовжили вчетверте. Режим НП ввели після спроби держперевороту в липні 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram