ГоловнаСвіт

Співробітники посольства США на Кубі зазнали "акустичної атаки", - CNN

За непідтвердженими даними, двоє американців, можливо, назавжди втратили слух.

Співробітники посольства США на Кубі зазнали "акустичної атаки", - CNN
Фото: bbc.com

Декілька співробітників Держдепартаменту в посольстві США на Кубі зазнали "акустичної атаки".

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на деяких високопоставлених чиновників.

Щонайменше у двох співробітників у результаті виникли серйозні проблеми зі здоров'ям, і їх перевезли на лікування в США, розповіли співрозмовники телеканалу.

Одне джерело повідомило, що ці співробітники, можливо, назавжди втратили слух.

Жертви ймовірної "акустичної атаки" з кінця 2016 року демонстрували симптоми, схожі з симптомами струсу мозку.

Держдеп США порушував це питання під час переговорів з владою Куби, а також направив до Гавани американських медиків. Однак з'ясувати, що саме сталося, не вдалося, відзначає CNN.

"Ми спробували з'ясувати у кубинців, що відбувається. Однак вони наполягають на тому, що не знають, у чому річ", - розповів співрозмовник телеканалу.

Розслідуванням питання займається ФБР. Офіційний представник Держдепу Хізер Науерт заявила: "деякі співробітники американського уряду", які працюють у посольстві в Гавані, повідомили про інциденти, що викликали "фізичні симптоми". Вона не повідомила подробиць.

МЗС Куби в середу, 9 серпня, оприлюднило заяву, в якій заперечувало причетність до будь-яких ворожих дій щодо американських дипломатів.

США і Куба відновили дипломатичні відносини в 2015 році. Пізніше Вашингтон скасував частину обмежень у сфері торгівлі з Гаваною. У червні 2017 року президент США Дональд Трамп оголосив про скасування угоди про поліпшення відносин з Кубою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram