ГоловнаСвіт

Японія заявила про право збивати спрямовані в бік Гуаму ракети КНДР

За словами експертів, у Японії на цей момент немає технологій, здатних збити подібну ракету.

Японія заявила про право збивати спрямовані в бік Гуаму ракети КНДР
Фото: rbc.ru

Японія має право збити північнокорейську ракету, що спрямована в бік Гуаму.

Про це заявив міністр оборони Японії Іцунорі Онодера, повідомляє агентство Рейтер

Заява міністра прозвучала у відповідь на повідомлення КНДР про розробку плану атаки Гуаму.

Онодера, виступаючи перед японським парламентом, сказав, що Токіо може збити ракету, яка рухається над Тихим океаном у бік США, якщо вважатиме її загрозою для власного існування. При цьому, за словами експертів, у Японії нині немає технологій, здатних збити подібну ракету, відзначає Рейтер.

Раніше КНДР заявила про плани розробити до середини серпня план атаки території поряд із Гуамом, острові, на якому живуть близько 160 тис. осіб. Там розташовані військові бази США. Пхеньян повідомив, що для удару можуть бути використані чотири ракети Hwasong-12, які впадуть приблизно за 40 кілометрів від узбережжя острова.

NBC News з посиланням на джерела в Пентагоні повідомив, що США підготували план превентивних бомбардувань військових об'єктів КНДР. Для його втілення потрібне розпорядження президента Дональда Трампа. План передбачає бомбардування приблизно 20 стартових ракетних майданчиків і допоміжної військової інфраструктури Північної Кореї.

Раніше президент США Дональд Трамп пообіцяв Пхеньяну "вогонь і лють" у разі подальших погроз на адресу Вашингтона. А голова Пентагону Джеймс Меттіс висунув КНДР ультиматум, попередивши Пхеньян про можливе падіння режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram