ГоловнаСвіт

КНДР розкрила деталі ракетного удару по Гуаму, який вона готує

Чотири балістичні ракети повинні впасти за 30-40 км від острова.

КНДР розкрила деталі ракетного удару по Гуаму, який вона готує
Запуск ракеты-носителя в КНДР
Фото: EPA/UPG

КНДР деталізувала план ракетного запуску в район острова Гуам у Тихому океані, де розташована американська військова база, пише Бі-бі-сі.

Північнокорейські військові, як ідеться в заяві, опублікованій Центральним телеграфним агентством Кореї (ЦТАК), розробляють як "попередження" США план запуску чотирьох балістичних ракет середньої дальності "Хвасон-12", які повинні пролетіти над територією японських префектур Сімане, Хіросіма, Коті, подолати відстань 3 тис. 356 км за 1065 секунд (18 хвилин) і впасти за 30-40 км від американської бази на Гуамі.

План удару повинен бути готовий у середині серпня, після чого буде представлений Кім Чен Ину, який прийме остаточне рішення.

Словесна війна між США і КНДР спалахнула з новою силою у вівторок з подачі Трампа, який несподівано пообіцяв північнокорейцям "вогонь і лють" США, якщо дії Пхеньяна загрожуватимуть Америці.

Загроза Трампа прозвучала на тлі повідомлень про те, що КНДР виготовила ядерну боєголовку, яку можна встановити на наявні в Північній Кореї ракети. Про потенційну загрозу з боку КНДР написала Washington Post. Це означало би, що Північна Корея набагато швидшими темпами розробляє ядерну зброю, здатну вразити США.

Попередження Трампа в КНДР назвали "повною нісенітницею", а самого Трампа - не здатним до домовленостей і таким, що розуміє тільки мову сили.

Гуам - острів у західній частині Тихого океану між Філіппінами і Гаваями, має статус неінкорпорованої території США (тобто острів не входить до складу США, але є їх володінням). Люди, що народилися на Гуамі, американські громадяни, але без права голосу на американських виборах. Американська військова база займає приблизно чверть острова. Всього на цей момент на базі перебувають близько 6 тисяч військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram