ГоловнаСвіт

Голова Пентагону висунув КНДР ультиматум

Меттіс попередив Пхеньян про можливе падіння режиму.

Голова Пентагону висунув КНДР ультиматум
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони США Джеймс Меттіс висунув у середу ультиматум Північній Кореї, зажадавши негайно "припинити будь-яку підготовку до дій, які призведуть до краху режиму і знищення її громадян".

Про це повідомляє Голос Америки.

"КНДР повинна зробити вибір, припинивши самоізоляцію і зупинивши спроби створити ядерну зброю. Будь-які дії режиму наштовхнуться на масштабну відповідь із нашого боку, і він програє будь-яку гонку озброєнь або конфлікт, який буде ним ініційований", - ідеться в письмовій заяві голови Пентагону.

Джеймс Меттіс неодноразово заявляв про те, що вважає за краще вирішувати розбіжності з Пхеньяном дипломатичним шляхом, підкреслюючи, що застосування військової сили може призвести до катастрофи.

Цього тижня спецслужби США заявили про те, що владі КНДР вдалося розробити ядерний боєзаряд, який може бути встановлений на ракету-носій. У відповідь на це президент Трамп пообіцяв, що нові погрози Північної Кореї США "зустрінуть вогнем і люттю, яких світ раніше не бачив".

КНДР відповіла президенту США тим, що пригрозила розбомбити Гуам.

Держсекретар Тіллерсон уранці в середу спробував знизити накал риторики, заявивши, що "рівень загрози" з боку Північної Кореї "поки не змінився", і громадяни США "можуть спокійно спати вночі".

У вівторок підрозділи збройних сил США, Японії і Південної Кореї почали спільні військові навчання в регіоні, демонструючи готовність відбити будь-яку атаку на одного з союзників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram