ГоловнаСвіт

17 країн відмовилися визнавати Конституційну асамблею Венесуели

Глава МЗС Перу назвав режим Мадуро диктатурою.

17 країн відмовилися визнавати Конституційну асамблею Венесуели

17 держав Південної і Північної Америки відмовилися визнати легітимність так званої Конституційної асамблеї Венесуели. Про це йдеться в спільній заяві глав МЗС нового регіонального блоку, що включає Канаду, Бразилію, Аргентину, Мексику, Чилі, Колумбію і Перу, передає Радіо Свобода.

На зустрічі в Перу учасники засудили "падіння демократичного ладу" у Венесуелі і домовилися вважати єдиними законними рішення парламенту країни.

Під час виступу на підсумковій прес-конференції глава МЗС Перу Рікардо Ліна назвав режим венесуельського президента Ніколаса Мадуро диктатурою.

Багато країн і міжнародних організацій розцінюють створення Конституційної асамблеї під керівництвом прихильників Мадуро як його спробу узурпувати владу.

8 серпня на зустрічі в Каракасі підтримку Ніколасу Мадуро висловила регіональна група ALBA, що поєднує латиноамериканські країни з лівими режимами: Венесуелу, Нікарагуа, Еквадор і Кубу.

Нагадаємо, що 30 червня у Венесуелі відбулися вибори Національної конституційної асамблеї, яка буде вносити зміни до чинної конституції, прийнятої в 1999 році під час президентства Уго Чавеса.

Парламент Венесуели відмовився визнавати вибори у Конституційну асамблею.

Кількома днями раніше США ввели санкції проти президента Венесуели, назвавши вибори у Конституційну асамблею "ще одним кроком до диктатури".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram