ГоловнаСвіт

КНДР відпустила довічно засудженого канадського священика

Священика було засуджено до довічного утримання в трудовому таборі в 2015 році.

КНДР відпустила довічно засудженого канадського священика
Канадский пастор Лим Хен Су
Фото: EPA/UPG

Влада Північної Кореї звільнила канадського пастора, засудженого до довічного ув'язнення

Про це повідомляє ЦТАК

"Рим Хен Су, громадянин Канади, звільнений під заставу за рішенням Центрального суду КНДР від 9 серпня 2017 року з міркувань гуманності", - йдеться в заяві агентства.

Священика було засуджено до довічного утримання в трудовому таборі в грудні 2015 року за звинуваченням в участі в антидержавній змові.

Як повідомляли раніше сьогодні, Канада відправила в КНДР делегацію для визволення свого громадянина Іеона Со Ліма, який відбуває тут довічне тюремне покарання.

Пастор пресвітеріанської церкви в Торонто Іеон Со Лім, який має корейське походження, був затриманий у КНДР у 2015 році за звинуваченням в образі гідності верховного командування і використанні релігії для руйнування державної системи КНДР. Північнокорейський суд засудив його до довічного ув'язнення в трудових таборах. Упродовж останніх місяців 62-річний чоловік почав усе частіше скаржитися своїм рідним у листах на погіршення самопочуття.

Нагадаємо, в середині червня влада КНДР звільнила 22-річного американського студента Отто Вормбіра і повернула його батькам у США. Він перебував у КНДР як турист і був заарештований за спробу крадіжки агітаційного плаката. Його засудили до 15 років в'язниці. Він помер 19 червня. Точна причини смерті не було встановлено. Президент США Дональд Трамп звинуватив режим КНДР у "звірстві".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram