ГоловнаСвіт

Активісти «Антивоєнного комітету» передали Путіну «повістку в Гаагу»

За ведення агресивних воєн.

У річницю початку війни з Грузією 8 серпня в Санкт-Петербурзі на Невському проспекті «Антивоєнний комітет» провів віче, на якому присутні залишили свої підписи під символічними "повістками в Гаагу" для Володимира Путіна і Дмитра Медведєва.

Після віча "повістки" доправили в представництво президентської адміністрації в Петербурзі, розташоване на Василівському острові. Там, біля дверей представництва, свої підписи під повістками залишили ті, хто не встиг зробити це під час віча. Повістки залишили там же.

"Найголовніше, що антивоєнна тема дійсно стає єднальною для всіх порядних людей. У кожного з тих, хто прийшов, нехай будуть свої погляди на майбутнє постпутінської Росії, але зараз нам потрібно спільно домагатися відсторонення Путіна від влади і припинення ганебних воєн, які він влаштував", - написав на сторінці групи «Антивоєнний комітет» у Фейсбуці один з учасників акції Денис Уваров.

Як повідомляли, 1 серпня в Санкт-Петербурзі "Антивоєнний комітет" провів серію одиночних пікетів біля консульств провідних європейських держав (Німеччини, Великобританії і Франції) і США з вимогою сприяти припиненню війни Росії проти України.

«Антивоєнний комітет» називає себе незалежною політичною силою, яка організувалася 17 липня 2017 року. Його учасники заявляють, що війна Росії проти України є жахливим злочином. А окупація Криму та агресія на Донбасі, яка забрала понад 10 тисяч життів, - чорна пляма в російській історії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram