ГоловнаСвіт

Канада відправила в КНДР делегацію визволяти свого громадянина

Канадець південнокорейського походження відбуває ув'язнення з 2015 року.

Канада відправила в КНДР делегацію визволяти свого громадянина

Канадська офіційна делегація на чолі з Жаном Даніелем, радником з питань національної безпеки прем'єр-міністра Джастіна Трюдо, прибула в Північну Корею обговорити питання звільнення громадянина Канади Іеона Со Ліма (Hyeon Soo Lim), який відбуває тут довічне тюремне покарання.

Про це повідомляє канадський громадський мовник CBC News.

"Здоров'я і добре самопочуття пастора Ліма є дуже важливим питанням для уряду Канади, і ми продовжуємо залучати для цього різні канали", - розповів CBC News прес-секретар прем'єр-міністра Кемерон Ахмат. При цьому він відмовився розкривати деталі візиту, щоб не зашкодити його результатам.

Інше джерело в уряді Канади повідомило CBC News, що Жаному доручили зосередити свою увагу на звільненні Ліма, проте він може порушити в Пхеньяні "інші питання регіонального занепокоєння".

Пастора пресвітеріанської церкви в Торонто Іеона Со Ліма, який має корейське походження, був затриманий у КНДР 2015 року за звинуваченням в образі гідності верховного командування і використанні релігії для руйнування державної системи КНДР. Північнокорейський суд засудив його до довічного ув'язнення в трудових таборах. Протягом останніх місяців 62-річний чоловік почав усе частіше нарікати своїм рідним у листах на погіршення самопочуття.

Нагадаємо, в середині червня 22-річного американського студента Отто Вормбіра звільнили і повернули батькам у США. Він перебував у КНДР як турист і був заарештований за спробу крадіжки агітаційного плаката. Його засудили до 15 років в'язниці. Він помер 19 червня. Точна причина смерті не була встановлена. Президент США Дональд Трамп звинуватив режим КНДР у "звірстві".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram