ГоловнаСвіт

Yle: 37 українських збирачів ягід зникли у Фінляндії (оновлено)

Є інформація, що українці знайшлися

Yle: 37 українських збирачів ягід зникли у Фінляндії (оновлено)
Дом, где размещались украинцы
Фото: Jouki Väinämö / Yle

37 українських збирачів ягід і три естонці зникли у фінському містечку Тууповаара неподалік від кордону з Росією.

Про це повідомляє місцеве видання Yle.

Сезонних працівників спершу мали відправити в містечко Ююка в Північній Карелії, проте останньої миті розміщення скасували. Тоді 30 липня їх привезли в будиночок мисливського клубу в Тууповаарі. На підлозі клубу для збирачів розклали матраци, а також їх нагодували.

Наступного тижня секретар мисливського клубу Суло Сухонен звернувся в службу порятунку із питанням, що робити зі збирачами. Кілька днів іноземцям надавали допомогу з харчуванням місцеві жителі - євангелістсько-лютеранська парафія і власник магазину.

Але коли 8 серпня Сухонен разом з поліцією прибув до будиночка клубу, з'ясувалося, що збирачів вивезли. Місцезнаходження групи іноземців зараз невідоме. Також немає відомостей про те, хто їх привіз і відвіз. Ніхто з "ягідних гуртовиків", з якими новинній службі Yle вдалося зв'язатися, нічого не знає про цю групу збирачів. Поліція не має наміру шукати їх.

Хто попросив Сухонена розмістити іноземців у будиночку мисливського клубу, він не каже.

Оновлення. Посол України у Фінляндії Андрій Олефіров у твіттері написав, що українські гастарбайтери знайшлися, і поділився посиланням на новину "Української правди". У матеріалі з посиланням на начальника управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василя Кирилича повідомляють, що 20 українців знайшли інше місце роботи, а ще 17 вирішили повернутися в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram