ГоловнаСвіт

У Китаї стався потужний землетрус (оновлено)

Відомо про п'ятьох загиблих і 63 поранених, зруйновані 24 тисячі будинків.

Землетрус магнітудою 6,5 стався на південному заході Китаю, повідомляє AFP.

За даними Китайського сейсмологічного центру, підземні поштовхи були зафіксовані о 21:19 за місцевим часом в провінції Сичуань. Епіцентр поштовхів був за 284 кілометри на північ від столиці провінції Ченду і залягав на глибині 10 км

П'ятеро людей загинули і понад 60 отримали поранення в результаті землетрусу, повідомляє офіційне інформаційне агентство Сіньхуа. Зокрема 30 осіб перебувають у критичному стані.

У постраждалому від землетрусу регіоні розташований один з найвідоміших національних парків країни - об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, відомий карстовими утвореннями і озерами.

За даними влади провінції, всі загиблі були туристами, передає Reuters.

Разом з тим AFP повідомляє про сотні загиблих і тисячі поранених.

Оновлення. Готель "Тяньтан", в якому перебували близько двох тисяч осіб, частково обвалився після землетрусу. 500 осіб евакуйовані, заявили місцеві пожежники. Доступ до готелю ускладнений через те, що він розташований в гірській місцевості, дорога, що веде до нього, завалена камінням, передає РИА Новости.

Раніше національна комісія КНР з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій заявила, що під час землетрусу могли загинути сотні людей, тисячі могли постраждати. У сейсмологічному бюро Сичуані повідомили про те, що під завалами в районі національного парку Цзючжайгоу можуть перебувати близько 100 туристів.

На цю мить відомо про п'ятьох загиблих і 63 поранених, зруйновані 24 тисячі будинків.

Китайський сейсмологічний центр уточнив, що магнітуда землетрусу склала 7. Після цього було зафіксовано понад 100 афтершоків.

Землетрус стався у віддаленому регіоні провінції Сичуань неподалік від місця, де в 2008 році в результаті землетрусу магнітудою 8 балів загинули близько 87 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram