ГоловнаСвіт

Лідерка ще однієї німецької партії підтримала зближення з РФ

Ліва партія хоче "розрядки напруження" з Росією.

Лідерка ще однієї німецької партії підтримала зближення з РФ
Сара Вагенкнехт

Кандидатка в канцлери ФРН від Лівої партії Сара Вагенкнехт підтримала висловлювання голови Вільної демократичної партії (ВДП) Крістіана Лінднера про необхідність пошуку шляхів зближення з Росією.

Про це вона заявила в інтерв'ю виданням Funke Mediengruppe, опублікованому в ніч на вівторок, 8 серпня, передає DW.

На думку Вагенкнехт, для миру і безпеки в Європі необхідно повернутися до "традицій політики розрядки напруження" щодо Росії. "Якщо ВДП згадала ці зовнішньополітичні традиції, це можна тільки привітати", - констатувала вона.

Парламентські вибори в Німеччині відбудуться 24 вересня 2017 року. Ліва партія, яка зараз перебуває в опозиції в Бундестазі, має рейтинг 8-9% і повинна знову пройти в німецький парламент.

5 серпня Крістіан Лінднер виступив за коректування курсу Берліна щодо Росії, заявивши, що "безпека і добробут Європи залежать, у тому числі, від відносин з Москвою", а Крим слід розглядати як "тимчасове рішення на невизначений термін".

Після хвилі критики лідер німецьких лібералів підкреслив, що він не мав на увазі визнання "анексії Криму та інших імперських жестів Кремля, що суперечать міжнародному праву". Однак, продовжив він, не можна узалежнювати вирішення будь-якого іншого питання від урегулювання кримської проблеми.

8 серпня Лінднер знову виступив з поясненням своєї позиції щодо відносин з Росією і питання Криму. В інтерв'ю газеті Bild він зазначив, що не виступає за "м'який курс" щодо Москви. "Ми не хочемо пом'якшувати санкції без відповідних кроків [з боку РФ]", - підкреслив лідер німецьких лібералів. Водночас, на його думку, Росії треба послати "сигнал, що для неї є місце у спільному європейському домі, якщо вона знову буде дотримуватися правил внутрішнього розпорядку". "Поки це не так, будь-яке співробітництво неможливе", - уточнив Лінднер.

Він підкреслив, що анексія Росією Криму суперечить нормам міжнародного права. "Але оскільки в довгостроковій перспективі рішення не буде знайдено, цей конфлікт слід заморозити. Так можна буде перевірити на менш критичних ділянках, чи має намір Росія міняти свою імперську й агресивну політику", - додав Крістіан Лінднер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram