ГоловнаСвіт

Польща отримала запит Грузії щодо Саакашвілі

Деталі запиту не повідомляються.

Польща отримала запит Грузії щодо Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Окружна прокуратура Варшави отримала запит Міністерства юстиції Грузії про встановлення факту перебування на території Польщі колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами прес-секретаря прокуратури Лукаша Лапчинського, запит надійшов від Національної прокуратури Польщі. Деталей запиту він не навів.

Головна прокуратура Грузії ще у п'ятницю повідомляла, що звернулася до компетентних органів Польщі з приводу повідомлень про прибуття Саакашвілі до цієї країни.

Михайло Саакашвілі в Грузії перебуває в розшуку за кількома звинуваченнями, що стосуються часів його президентства у 2004-2013 роках. У Тбілісі заявили, що будуть домагатися його екстрадиції від будь-якої країни, де він буде перебувати.

Раніше повідомлялося, що грузинська прокуратура звинувачує Саакашвілі в розтраті держкоштів на масажиста, кухарів та навчання дітей. Всього за період 2009-2013 років для особистих потреб з держбюджету було витрачено 8,8 млн ларі.

Кримінальну справу проти Саакашвілі було відкрито у 2014 році. У 2015 році прокуратура Грузії попросила екстрадувати Саакашвілі. Україна відмовила. Екс-президент не відвідує країну з 2013 року.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко припинив українське громадянство Саакашвілі. Колишній губернатор тоді перебував у США. 4 серпня він прилетів до Польщі. За словами Саакашвілі, дипломатичної допомоги для перельоту в Польщу не просив.

Грузинського паспорта Саакашвілі був позбавлений наприкінці 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram