ГоловнаСвіт

Тіллерсон повідомив про готовність Росії до пошуку рішення стосовно України

Голови зовнішньополітичних відомств США та РФ провели переговори.

Тіллерсон повідомив про готовність Росії до пошуку рішення стосовно України
Рекс Тиллерсон
Фото: EPA/UPG

Росія показала "певну готовність" вести переговори про пошук рішень для врегулювання конфлікту в Україні, заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

За його словами, Вашингтон прагне до співпраці з Москвою і вважає, що безглуздо розривати всі зв'язки через виниклі розбіжності, повідомляє Reuters.

Нагадаємо, спецпредставник США з питань України Курт Волкер найближчим часом відвідає Росію і зустрінеться з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

23-24 липня Волкер перебував в Україні. У тому числі він відвідав прифронтову Авдіївку і Краматорськ, переконавшись, що на Донбасі зараз "не заморожений конфлікт, а гаряча війна".

Після України він вирушив у Париж, щоб обговорити з представниками Франції і Німеччини перебіг переговорів у мінському (Україна, Росія, ОБСЄ) і нормандському (Україна, Росія, Франція, Німеччина) форматах. Також він відвідав Брюссель для переговорів з представниками Євросоюзу і НАТО, Відень для зустрічі з керівництвом ОБСЄ і Лондон для переговорів з британською владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram