ГоловнаСвіт

Естонця звільнили за гуманітарну допомогу "ЛНР"

На фірмі вирішили, що він "завдав своєю діяльністю шкоди репутації підприємства".

Естонця звільнили за гуманітарну допомогу "ЛНР"
Фото: lugansk-online.info

Співробітника естонської фірми T-Tammer OÜ, спеціаліста з логістики Аллана Хантсома звільнили за заподіяння шкоди репутації фірми після відправки гуманітарної допомоги "ЛНР".

Про це повідомляє EADaily з посиланням на Sputnik Эстония.

За словами Хантсома, один з керівників підприємства повідомив його, що він "завдав своєю діяльністю шкоди репутації підприємства", а тому звільнений без будь-якої компенсації. Хантсом заявив, що пропрацював на підприємстві сім років і жодного разу на його адресу не було закидів щодо професійної діяльності або виконання робочих обов'язків.

Хантсом упевнений, що причиною звільнення стала його критична позиція щодо внутрішньої і зовнішньої політики Естонської Республіки та Євросоюзу, яку він у вільний від роботи час висловлював на власноруч створеному суспільно-політичному порталі Rodina.ee і в інтерв'ю різним ЗМІ, включно з російськими. Він також є членом Об'єднаної лівої партії Естонії (ОЛПЕ). Аллан Хантсом, входив в оргкомітет акції "Безсмертний полк - Таллінн" 2016 і 2017 року. На його карбі - участь в організації та проведенні антивоєнного "Маршу миру" у вересні 2016 року і у відправці на Донбас гуманітарного вантажу, зібраного жителями Євросоюзу для жителів не підконтрольних Україні територій Донецької і Луганської областей.

У розпорядженні преси опинився наказ про звільнення Аллана Хантсома, підписаний членом правління підприємства Анті Таммо 4 серпня. У повідомленні про дострокове припинення трудового договору повідомляють, що працівника звільняють за підсумками аналізу керівництвом фірми змісту його сайту Rodina.ee. Так, сказано в документі, на сайті опубліковано фото, яке безпосередньо пов'язує діяльність порталу з фірмою T-Tammer OÜ. Згадується стаття на порталі, в якій розповідають про відправку з Таллінна на Донбас вантажу гуманітарної допомоги.

"Стаття про гуманітарну допомогу "Луганській НР" проілюстрована фото, на якому пакети з гуманітарною допомогою заліплені фірмовою стрічкою T-Tammer OÜ. Також стаття про гуманітарну допомогу "ЛНР" проілюстрована фотографією волонтерів, на якій зображені і ви у форменому одязі T-Tammer OÜ", - йдеться в повідомленні.

Як наголошують у документі, фірма ознайомилася зі змістом цього сайту і прийшла до висновку, що він закликає до насильства і протиставляє себе чинному ладу. Повідомляють, що T-Tammer OÜ поділяє цінності Естонської держави, тому для фірми вкрай важлива нейтральна і незаплямована репутація.

Виконавчий директор фірми Анті Таммо наголосив, що причиною звільнення стало використання Хантсомом власності та логотипа фірми без дозволу. На питання, чи означає, що працівника звільнили за використання куртки і клейкої стрічки з логотипом фірми під час відправки гуманітарної допомоги, Таммо відповів ствердно.

Підприємство T-Tammer OÜ спеціалізується на випуску дверей для об'єктів нерухомості і є сімейним бізнесом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram