ГоловнаСвіт

Китай закликав Північну Корею припинити ракетні випробування

Як відреагував представник Пхеньяна, не повідомляється. 

Китай закликав Північну Корею припинити ракетні випробування
Ли Ен Хо (слева) и Ван И
Фото: EPA/UPG

Китай закликав Північну Корею відмовитися від ракетних і ядерних випробувань, після того як Рада безпеки ООН одноголосно посилила санкції щодо КНДР.

Як повідомляє BBC, глава МЗС Китаю Ван І поспілкувався з північнокорейським колегою Лі Ен Хо на регіональній конференції з безпеки в Манілі й закликав Пхеньян зробити висновки. Як відреагував Лі Ен Хо, не повідомляється.

За словами китайського дипломата, "санкції потрібні, але не є кінцевою метою". Мета ж - відновлення перемов про денуклеаризацію Корейського півострова. За словами Ван І, обстановка в регіоні наближається до критичної точки, і слід зробити все, щоб не допустити загострення. Ван І, за його словами, закликав колегу з Північної Кореї дотримуватися резолюції ООН і не провокувати міжнародну спільноту новими випробуваннями.

Нові санкції ООН - безпрецедентні в сучасній історії. Вони передбачають заборону на імпорт із КНДР залізної руди, свинцю, вугілля і морепродуктів, заморожування рахунків Банку зовнішньої торгівлі КНДР, а також заборону для північнокорейських морських суден входити в порти. За підрахунками  американської сторони, яка запропонувала резолюцію, виконання штрафних заходів скоротить щорічні валютні доходи Пхеньяна, що становлять зараз близько 3 млрд доларів, утричі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram