ГоловнаСвіт

Радник Трампа підтвердив, що США вивчають можливість посилення обороноздатності України

"Неважливо, що саме це буде. Але це одне з питань, які ми розглядаємо". 

Радник Трампа підтвердив, що США вивчають можливість посилення обороноздатності України

Радник з нацбезпеки американського президента Герберт Макмастер заявив, що США розглядають усі варіанти підтримки України для посилення її обороноздатності.

Про це він сказав у ефірі телеканалу MSNBC, відповідаючи на питання про можливість надання Україні зброї, зокрема протитанкових систем Javelin.

"Мені здається, що слід говорити про оборонну здатність. Чи потрібно Україні посилювати захист, зважаючи на ситуацію, що склалася?.. Неважливо, що саме це буде. Але це одне з питань, які ми розглядаємо. Ми аналізуємо, яка форма підтримки потрібна Україні, яка б відповідала нашим інтересам і загальним бажанням запобігти подальшим дестабілізаційним або наступальним діям з боку Росії, які б могли призвести до набагато ширшого конфлікту", - заявив він.  

Нагадаємо, наприкінці липня 2017 року Тhe Wall Street Journal повідомив, що Пентагон розробив план надання зброї Україні  й очікує схвалення Трампа. Україна давно намагалася отримати ПТРК "Джавелін", щоб ефективно боротися з броньованими машинами російського виробництва.

За планами, протитанкові ракети будуть надані українським військам на віддалі від лінії конфлікту для того, щоб обмежити ризики ескалації та знизити можливі ризики того, що надання зброї може спонукати Київ до нападу, повідомив The Wall Street Journal.

Потім NBC News написав, що Міністерство оборони США скерувало в Білий дім пропозицію про надання нового пакету допомоги на суму 50 млн доларів, який передбачає відправку протитанкових комплексів Javelin

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram