ГоловнаСвіт

Військові оточили генпрокуратуру Венесуели

Раніше відомство зажадало припинити діяльність Конституційної асамблеї.

Військові оточили генпрокуратуру Венесуели
Фото: twitter.com/lortegadiaz

У Венесуелі підрозділи Національної гвардії оточили будівлю генпрокуратури країни.

Фотографії з місця подій у твіттері виклала генпрокурор країни Луїса Ортега.

"Відкидаю блокаду генпрокуратури. Я донесу інформацію про свавілля як жителям країни, так і до міжнародного співтовариства", - написала вона.

Як пише видання Nacional, до генпрокуратури Венесуели люди у формі прибули о 6:00 за місцевим часом (13:00 за Києвом). Вони заблокували будівлю і не пропускають співробітників всередину.

Дії військових засудив генеральний секретар Організації американських держав (ОАД) Луїс Альмагро. У своєму твіттері він назвав ситуацію "грубим порушенням права".

Нагадаємо, 4 серпня генпрокуратура Венесуели зажадала припинити діяльність Конституційної асамблеї Венесуели, вибори до якої провела влада країни. Відомство заявило про порушення, допущені під час виборів.

Конституційна асамблея Венесуели повинна замінити парламент, налаштований опозиційно щодо президента Ніколаса Мадуро. Асамблея має право змінювати Конституцію країни. Вибори до нового органу відбулися 30 липня, а 4 серпня він розпочав свою роботу. Створення Конституційної асамблеї спровокувало масові протести з боку опозиції, до розгону якої були залучені сили безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram